Tien voorbeelden van slechte communicatie

6 november 2018

Communicatie kan zo groot zijn als een complete marketingcampagne en zo klein als een verkeersbord. Dankzij social media staat het internet vol slechte communicatie pareltjes zoals ‘SHCOOL’ geverfd op straten en andere gefaalde uitingen. >>

Een tijdje terug kwam ik zelf nog een tegen in het centrum van Tilburg. HEMA zocht namelijk naar nieuwe werknemers en had een bord bij de ingang geplaatst om dit duidelijk te maken. Erg duidelijik werd het helaas niet, want een kreet in de trant van ‘kom binnen’ werd gevolgd door een pijl die de verkeerde kan op wees. Juist ja, naar buiten. Dat ik hier destijds geen foto van gemaakt heb is zonde, maar hopelijk is deze uitleg duidelijk genoeg 😉

Slechte communicatie

Nadat ik het bord bij HEMA had gezien, besloot ik het internet af te struinen naar meer onduidelijke vormen van communicatie. Het duurde niet lang voordat ik pagina’s vol failures tegenkwam. Het bleef mij maar verbazen hoe het in al die gevallen ooit zover is gekomen dat deze borden daadwerkelijk geplaatst zijn. Naar mijn verwachting bel je direct je baas op als je met zo’n bord op pad gestuurd wordt.

Omdat een aantal van de borden die ik gevonden heb zeker het delen waard zijn, laat ik ze graag aan jullie zien.