onmisbare apps ondernemers

Vijf onmisbare apps voor ondernemers

Waar je privé telefoon vol staat met spelletjes en apps zoals Instagram en WhatsApp, staat je zakelijke telefoon waarschijnlijk vol met andere dingen. Zelf heb ik een aantal onmisbare apps voor ondernemers op die van mij, die ik uiteraard graag met jullie deel. >>

Zelf heb ik slechts één telefoon, die ik zowel privé als zakelijk gebruik. Hoewel dat niet altijd even handig is, vind ik het voor nu prima. In mijn telefoon heb ik een mapje gemaakt met daarin deze -naar mijn idee- onmisbare apps voor ondernemers.

Onmisbare apps voor ondernemers

any.do onmisbare apps ondernemers

Any.do

Deze app heb ik pas kortgeleden ontdekt, maar ben er nu al weg van. In Any.do kun je makkelijk to do lijstjes maken voor vandaag, morgen, ‘upcoming’ en ‘someday’. Het aantal taken dat je nog moet volbrengen staat op het beginscherm van je telefoon aangegeven zoals bijvoorbeeld het aantal berichten op WhatsApp. Als je een taak hebt volbracht kun je deze afvinken. Ook is het mogelijk taken te verslepen naar andere dagen, extra prioriteit te geven en ga zo maar door. Daarnaast kun je er zelfs ook nog boodschappenlijstjes mee maken. Any.do is zowel op je telefoon als op je laptop te gebruiken en is binnen no time met elkaar gesynchroniseerd. Er is een premium versie (niet geheel verrassend), maar die gebruik ik niet.

WeTransfer Collect onmisbare apps ondernemers

WeTransfer/Collect

Zelf gebruik ik voornamelijk Airdrop wanneer ik bestanden van mijn telefoon naar mijn laptop wil sturen of vice versa, maar de app van WeTransfer kan ook erg handig zijn. Je kunt gemakkelijk meerdere bestanden in een ‘bord’ zetten en deze vervolgens op je laptop downloaden. Ik ben echter wel een beetje in de war over hoe de app heet. Eerst was het gewoon WeTransfer, maar nu opeens Collect. Probeer daarom beide namen even uit wanneer je hem zou willen downloaden. De app is trouwens gratis in gebruik.

PostNL onmisbare apps ondernemers

PostNL

Wederom een app die ik niet lang geleden geïnstalleerd heb, ik kreeg hem een tijdje terug zelf namelijk zelf als tip. Met de PostNL app kun je gemakkelijk alle post volgen die jouw kantoor binnenkomt en uitgaat. Nadat je een account hebt aangemaakt duurt het enkele dagen voordat je een kaart in je postvak hebt met daarop een code waarmee je jouw account kun activeren. Vervolgens is de app klaar voor gebruik! De app laat zien welke post er naar jou onderweg is (met foto!) en waar hetgeen dat jijzelf hebt verzonden is. Ook deze app is helemaal gratis.

LinkedIn onmisbare apps ondernemers

LinkedIn

Waarschijnlijk is dit de meest bekende app onder ondernemers, maar toch zet ik hem in dit rijtje. Misschien gebruik je namelijk al jaren LinkedIn, maar heb je er nog nooit aan gedacht de app te downloaden. Met de app kun je in principe hetzelfde doen als wat je met de desktop variant kunt. Echter is de app natuurlijk veel handiger wanneer je ergens aan het netwerken bent. Hartstikke fijn dan ook dat de app gratis te downloaden is.

Bankieren onmisbare apps ondernemers

Bankieren

Grote kans dat je net als LinkedIn ook al een bankieren app op je telefoon hebt, onmisbaar dus. Dankzij deze apps kun je in een handomdraai geld overmaken en je rekeningen checken. Zo weet je altijd en overal of jouw klanten de facturen betaald hebben en of je genoeg geld hebt voor die kerstpakketten als je in de Makro staat. Wat ik zelf erg fijn vind aan mijn Knab app is dat deze handige functies zoals een chat, een geldautomaat vinder en een QR-scanner heeft. Apps van banken zijn gelukkig ook helemaal gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *